שיתוף התערוכה:

ווילי ורגינר 'קלאס' / גלריה זימאק


טלפון - 972 3 6915060




הצילומים באדיבות גלריה זימאק

19/09/2019 עד ה-25/10/2019

ווילי ורגינר 'קלאס' - זימאק אמנות עכשווית
אוצר: ירון הרמתי / יעוץ ספרותי: שרי שביט

"קלאס" הוא שמו של משחק הילדים הידוע, המכונה באיטליה: "משחק העולם". על פי גרסת הרחוב האיטלקי, הילדים מדלגים בין מספרים כתובים בגיר, ומטרתם היא אחת: להגיע מהאדמה אל גן העדן.

התערוכה שברא האמן האיטלקי ווילי ורגינר, מתכתבת עם הרומן "קלאס" מאת הסופר הארגנטינאי חוליו קורטאסר. "קלאס" הוא ספר פולחן עטור פרסים שנכתב בשנת 1936, ששינה את פני הספרות הלטינית והותיר את חותמו הנצחי על ספרות העולם. עלילת "קלאס" מגוללת את סיפורו של סטודנט צעיר בשם אוליביירה, שמהגר לפריז, מתאהב באישה, וחוזר לבואנוס-איירס מולדתו. בשלב מסוים ברומן הדמויות מתאשפזות מרצון בבית חולים שספק אם קיים, בדיוק כמו שלא ברור לקורא אם הדמויות עצמן בכלל קיימות.

חידושו הגדול של קורטאסאר ב"קלאס" היה ביצירת עולם מקורי בעל מלאות סוריאליסטית, ששבר את חוקי הספרות כפי שהיו ידועים עד לנקודה זו בזמן. ב"קלאס" לא ניתן לזהות עלילה סדורה ומציאות מוכרת. ובעיקר לא חוקים מוגדרים של שפה. הרומן גדוש במשלבים מגוונים, משפטים בשפות זרות, שגיאות כתיב מכוונות, חיתוכי שורות ומשחקי מילים, עד שהיו מי שראו בו לקסיקון מיתולוגי של המאה ה-20.

גם בימינו אנו, הרעיונות העולים מן הקריאה ב"קלאס" מרפרפים באופן סימולטני לתיאוריות פילוסופיות, לתורת הבודהיזם וליצירות ספרותיות ומוזיקאליות. בזכות עירובין מופלא זה, קורטאסר מזמין את הקורא לחוויה אמנותית המעוררת התעמלות לדמיון, מחשבה על דיבור פנימי וקריאה פעילה.

העבודות של ווילי ורגינר בהשראת קורטאסר, הן לפני הכל, שפה ספרותית חדשה. הן עוסקות בקשר הנסתר בין תודעה, מקום ושפה, ופסליו כבדי המסה ועטירי הנפח, מתעוררים לחיים במרחב בו הם ממוקמים. כמו אצל קורטאסר, גם אצל ורגינר המציאות כפי שאנו מכירים אותה, אינה רלוונטית. המפתח להבין אותן נעוץ בגופים המתערבבים בין עולמות דמיון שונים, במימדים ובמרחקים משתנים, ובשחרור נקודת אחיזה בזמן.
 
הדמויות בתערוכה מבוססות על אנשים על-זמניים, אשר יצרו מערכות יחסים מקוריות ורבות משמעות עם המציאות. ניתן לקרוא את העבודות הללו כמעין יצירה ספרותית סוריאליסטית, או להכליל אותם תחת קטגוריית היפר-ריאליזם באמנות. אך יחד עם זאת ניתן לראות בהן צורה חדשה של על-מציאות: השתקפות כלל המציאויות האפשריות בנשימה אחת. 

חוויית הצפייה בעבודותיו של ורגינר מציעה חוויית מציאות חילופית, שמתנגדת להגדרות פוסט-מודרניסטיות סדורות. היצירה בכללותה מתכתבת עם תחושת תלישות מופלאה ומתמדת, וממלאת אותה ברגעי חסד אנושיים ומוכרים.
 
אותם רגעים מזמינים את הצופה להיכנס פנימה, לכדי משחק פרוע, קומי ונוגע ללב. לדילוג בין אדמה לשמיים. למטאפורה של חיים. 

---

ווילי ורגינר (נ. 1957, ברסנונה, איטליה)
חי ויוצר באורטיסיי, איטליה

האמן ווילי ורגינר שואב השראה מן הטבע ומשבריריותו התמידית, ויוצר פסלי עץ היפר-ריאליסטיים. יצירות האמנות הייחודיות שלו זכו לתמיכה בינלאומית והוצגו במוזיאונים וגלריות חשובות ברחבי העולם. ביניהן הבינאלה ה-54 בוונציה, המוזיאון לאמנות עכשווית בליסונה, המרכז לאמנות עכשווית בטרנטינו, וכן משתייכות לאוספים פרטיים רבים.
פסליו עוסקים באנשים, במקומות ובשורשים, אך חפים מסנטימנטים ומזמינים שבירה של צורה. בזכות הסוריאליזם התמידי הטבוע בהן, עבודותיו עזות המבע והצבע, מביעות אפשרויות חדשות לפרשנות פיגורטיבית. 
 
 
 



מיקום - גלריה זימאק

זמנים - 19/09/2019 עד ה-25/10/2019

פתיחת התערוכה - 19/09/2019, שעה - 20:00

קישור - https://zcagallery.com/exhibition/rayuela/



התכנים המופיעים באתר ובפרטי תערוכה זאת הינם מטעם הגופים המפרסמים ובאחריותם.








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||