שכפול/שעתוק/הכפלה (19/05/2019)


שכפול/שעתוק/הכפלה – קול קורא לתערוכה קבוצתית 

 

יצירת האמנות במהותה היא אחת ויחידה. השכפול – אפילו הידני - קורא תגר על כך או לפחות מצביע על עוד אפשרויות. לאורך ההיסטוריה של האמנות יצרו אמנים שכפולים. כך למשל לאונרדו דה וינצ'י יצר כבר ברנסנס העתק לציורו "המדונה בין הסלעים" – מה שאיפשר להציג את אותה יצירה בשני מקומות שונים. אמני ימי הביניים לפניו השתמשו בתחריטי עץ כדי לצור העתקים של אותה יצירה שוב ושוב. אמנם היו אלו יצירות מונוכרומטיות או כאלו שהצבעוניות שלהם הייתה מאוד מוגבלת - ובכל זאת, זה היה סוג של שכפול. קול קורא זה פונה אל אמנים שהשכפול או השעתוק מהוים מרכיב משמעותי בעבודתם. צלמים מעצם שימושם במדיום הצילום עונים להגדרה זו מיידית, אך גם פסלים היוצרים שכפולים והעתקים של עבודותיהם וציירים היוצרים סדרות או ורסיות של יצירות שלהם מוזמנים לשלוח הצעות. גם ציירים העושים שימוש בצילומים מוזמנים להציע עבודות לתערוכה זו.

על פי ז'אן בודריאר, השעתוק בעידן שלנו יוצר משמעות חדשה, שבה ההיפר מלאכותי מתחבר עם ההיפר אמיתי. מרחב השעתוק עוטף את חיינו, החל משלטי רחוב, אייקונים, תמרורי תנועה לוגואים ועוד ועוד סמנים.

השעתוק מייצג את קריסתה של ההנחה מהי האמת ומה הייצוג. את האמת מחליפה ההדמייה וההכפלה. טכנולוגיות כמו צילום וקולנוע, טלוויזיה, מחשב ואינטרנט מייצרות אינספור העתקים של מה שאנו נוהגים לכנות "האמיתי". כך הן מטביעות את חותמן על נמעניהן ומעצבות את עולמם הסמלי והרגשי.

בחיבורו המפורסם של וולטר בנימין "יצירת האמנות בעידן השעתוק הטכני" הוא מתייחס אל השעתוק בחיוב. מבחינתו זה מאפשר לאמנות להגיע לקהלים חדשים ורחבים יותר ולהנגיש אותה לציבור הרחב ולא רק ליודעי דבר.

התערוכה הקבוצתית שתתקיים לאורך חודש נובמבר 2019 בגלריה ברומייד (רח' בן צבי 84 תל אביב, בניין פנורמה) תבקש להתייחס אל נושא השכפול ואל אופן הטיפול בו על ידי אמנים ישראליים עכשויים. קול קורא זה פונה אל אמנים שעוסקים/ יעסקו ביצירתם בשכפולים, בשעתוקים ובהכפלות.

אמנים פלסטיים (ציירים/פסלים/צלמים) מוזמנים לפנות באמצעות המייל אל ד"ר אביבית אגם דאלי עם הצעות לדימויים (בין 5-7 תצלומי עבודות יספיקו), ופרטים על גודל היצירות. מועד אחרון למשלוח הצעות הוא 15.8.19 .

פרטים נוספים ומשלוח הצעות כאן: avivitagam@gmail.com 

 








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||