שיתוף התערוכה:

אור-צהוב-מהבהב / סטודיו שוקי קוק

22/02/2018 עד ה-22/03/2018

אוצר: שוקי קוק


אמנות, מתקיימת במהותה, על פי מקובלותיה, לעיתים, תוך שבירת גבולותיה.
אמן, יוצר מתוך תחושותיו  תשוקותיו וחלומותיו, מוגשמים, או לא ,לעיתים, מהווים נקודת מוצא לחלום הבא.לרוב, אמנות נוצרת מתוך ואל המרחב הפרטי של יוצרה, לעיתים , מכוונת אל המרחב הציבורי.
קורה , שאמן יוצר תמרורי אזהרה לחברה, מתריע על דרכה, התנהלותה, וביקורתה העצמית.אמנים ויוצרים רבים  בעולם, לקחו תפקיד חברתי לאומי. כנביא זועק בשער העיר.
מוכרת  גם "אמנות מגויסת ", מציגה תמונת מצב רצויה לפטרוניה, "משודרת" ליצירת הזדהות ,התגייסות למען רעיון., כמו גם יצירה, המוחה, מתריעה, מתריסה הנוצרת על ידי האמנים כביטוי ותגובה., (ראה איי וייוויי, משה גרשוני, גרשון קניספל, פמלה לוי, דויד ריב, מיקי קרצמן, עאסם אבו שקרה, פריד אבו שקרה, עיסאם דראושה, ונאוה הראל שושני[i] אם למנות רק מעטים.)
דובי,  מתריע על התנהלותנו כחברה, העוסקת בזוטות קיומה ואינה מתייחסת לאיומים המשמעותיים לקיומה, המתפתחים ומתעצמים בתוכה ומחוצה לה.
נפגשנו עם דובי בבואו לסטודיו שלנו, כדי לשעתק את סדרת ה"טיטאניק", אישיותו, ניסיון חייו, התובנות, נועם הליכותיו, אלה שבו את ליבי ויצרו בינינו דיאלוג מתמשך הנוגע בעשייה אמנותית, ויכולת השפעתו של הפרט. לפחות אחד מאיתנו מאמין כי הקול יישמע. מתוך כך, נולדה התערוכה.
"מסדרים את הכיסאות על סיפון הטיטאניק". משפט מכונן, מאנגלית, אשר מציג אבסורד בהתרחשותו. לאמור: בשעה שהספינה בתהליך טביעה עוסקים מלחיה בזוטות מחיי השגרה.
כחברה ומדינה, עלינו להבין ולהתייחס למשמעות ה"אתרעה" שמשגר דובי, בעבודותיו ,גם אם דעתנו הפרטית שונה.
דובי מציג  שלושה רישומים מתארי "התאבדות", הדמות עסוקה , רגע לפני , בקשירת נעל, סידור עניבה, מבט בראי.
מטוסים מעל סמטת אדלר בירושלים (מחווה לדויד ריב – מטוסים בשמי תל אביב), משקפת התנהלות חיים שגרתית, ובעוד מטוס אויב מטאפורי ממריא, מתכוונן אליה, לשיגור פצצותיו, ממשיך ההלך בדרכו , בידו תרנגול הכפרות. מעין קריצה לאמונה בכוחו של האל.
שלושה מצבי קיום ישראליים, בצילה של סכנה, המיוצגת כפטריית פצצה אפשרית, שלוות שבת על מדשאת הקיבוץ (מחווה ל"שבת בקיבוץ" של יוחנן סימון), חגיגת מנגל ואסדת קידוח גז בים., "מחווה לתשובה". הפצצה המאיימת ברקע, ואינה  מפריעה להתנהלות השגרתית נטולת הדאגה.
אמירתו של דובי מתייחסת לאיום הצבאי הנוצר מהתנהלותנו כמדינה במרחב, אך באותה עצמה מבקר האמן את ההתנהלות הפנימית החברתית והמוסרית.
דובי, דוקטור למתמטיקה ואיש מדעי המחשב, עוסק ביצירה מגוונת, הנותנת בחלקה ביטוי לעמדתו הפוליטית חברתית, תוך ביקורת נוקבת וחסרת פשרות על המתרחש במדינה ובקהילה. דובי, מגיש מחשבות ותחושות  , "מילותיו" מדודות ומדויקות, גם אם בחר לאמרן בשפה מטאפורית..לשיטתו ,וגם לשיטתי, העם היושב בציון עסוק ברדיפת ממון, בהנאות ושחיתויות, מנהל מלחמות פוליטיות ומשחקי אגו של מנהיגים, אך מאבד את יכולתו להתמודד עם הנושאים החשובים באמת, כמו השתלבות במרחב וביטחון לאומי, ובמקביל, מתרחקת הישראליות מהתנהלות נורמטיבית ואתית בשל אבדון מוסר פנימי באנשים המרכיבים את העם והנהגתו.."מחרבייך ומהרסייך ממך יצאו."
בהומור ציני,  יוצר דובי עבודה בשם "סלפי בנוף מקומי"...האיום,הפך לנוכח בחיינו, כהרגל, כמעט ללא משמעות, כרקע אחד מרבים לצילום עצמי..
בציור המתכתב עם "רוח החופש מנהיגה את העם", של דלקרוא, אישים מהפוליטיקה העולמית, לצד דימויים של אנשי דע'ש, מירי רגב, בדמותה של ז'אן דארק עם דגל מרוקו  בידה, בצדו השני של הדימוי, אותה שרה נושאת דגל ישראל, ומולה טקס הוצאה להורג על ידי דע'ש , בקדמת התמונה, מתבוסס בדמו העם עצמו...
שיטות העבודה של דובי אינן מקובעות, הוא יוצר בכל כלי וטכניקה, החל מיצירת הדפסים (תחריטים, מונוטייפים או תחריטים צילומיים) , כבסיס לעבודה בהמשך בעזרת עבודה דיגיטלית, או מכחול וצבעים..המטרה, הרעיון ואופיי התוצאה אליה התכוון, מנחים את הדרך והכלים, מיומנותו וכשרונו, יוצרים מושלמות רעיונית ייחודית
זוג עבודות נוסף עוסק בשנית בסמטת אדלר הירושלמית (קווידיץ' בסמטת אדלר – בעקבות המשחק הפופולרי מתוך הארי פוטר), כאשר מכשפות אולי שדים שחורים מרחפים בחלל רכובים על מטאטאים (ושמא רובים), בדימוי הנגדי אנו מבחינים כי השדים הללו עשויים מחלקי "פשקווילים" האוסרים כניסה למאה שערים בלבוש לא צנוע...
הביקורת, מקיפה נושאים העומדים על סדר היום הציבורי ועוסקת בהם דרך דימויים מטאפוריים, המאפשרים לנו לחברם אל הביקורת האישית  שלנו כמתבוננים .
את הדפסי הבסיס לעבודות ביצע דובי במרכז גוטסמן, שם קיבל תמיכה ועזרה מקצועיים.  לאחר שעבד על הדפסים אלה, בסטודיו שלו, שיעתקנו אותם, והתערוכה מגישה סדרת הדפסי סקנוגרפיה ממוספרים, אשר נוצרו ב"סטודיו שוקי קוק".


שעות ביקור בתערוכה
ימים א'-ה' 10:00-17:00
אתר האמן
האמן בפייסבוק:
https://www.facebook.com/dubi.harel
אתר סטודיו שוקי קוק:
http://www.kook.co.il/
נעילת התערוכה: 8.4.2018
 
 
 
גילוי נאות: אחותו של דובי הראל :)



מיקום - סטודיו שוקי קוק
רח' רוחמה 11, מתחם נגה


זמנים - 22/02/2018 עד ה-22/03/2018

פתיחת התערוכה - 22/02/2018, שעה - 20:00


התכנים המופיעים באתר ובפרטי תערוכה זאת הינם מטעם הגופים המפרסמים ובאחריותם.








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||