שיתוף התערוכה:

צבעי קיץ- תערוכה קבוצתית של אייל רדבינוביץ, אילנה גל, נעמי ספיר ורועי יריב / ארט מרקט

22/08/2014 עד ה-04/09/2014

צבעי קיץ - תערוכה חדשה לפתיחת הקיץ בחלל Art Market בתל-אביב. התערוכה תציג את יצירותיהם של ארבעה אמנים ישראלים מבטיחים: אייל רדבינוביץ, אילנה גל, נעמי ספיר ורועי יריב.

עבודותיהם של ארבעת האמנים נוצרות בטכניקה של אקריליק על גבי משטחים שונים, כגון בד, עץ ואלומיניום. מרביתם שטוחים וחלקם פיסוליים. העבודות נעות על הטווח שבין פיגורטיביות להפשטה, כאשר בכל אחת מהן הגודל הפיסי מכיל את הצופה ומייצר אצלו חוויה שונה במהותה. המכנה המשותף לארבעת האמנים הוא בחשיבות שהם מעניקים לצבע ביצירותיהם, אך אצל כל אחד מהם הוא מגלם תכנים או רעיונות שונים.

התכנים בעבודותיה של אילנה גל מבוססים בעיקר על שהותה כילדה באפריקה ועל החוויות הללו שצפו ועלו לתודעה כאשר הפכה לאם בעצמה. הסימבוליות השבטית שהכירה מהיבשת הרחוקההדהדה בציוריו של בנה הצעירואלו יצרו את הסגנון הייחודי והכה ססגוני המאפיין את יצירתה. מחד, עבודתה של גל מגלמת תכנים ומסורת של התרבות האפריקאית, המשתקפים בדמויותיה האבסטרקיות ובפניהן דמויות המסכה. אך מאידך, גל אינה מבקשת להכתיב משמעות ליצירתה אלא מפנה את הקריאה לצופים בה, אשר חוויותיהם השונות יכולות להוליד תגובות מגוונות.

הצבע בעבודתה של נעמי ספיר משמש על מנת לייצר תחושות של הנאה, אהבה ואופטימיות בקרב הצופים, תחושות אשר משקפות את חדוות היצירה של ספיר עצמה. האמנית מעידה על אהבתה לחיים והתפעלותה הרבה מסביבתה, אותה היא רושמת או מצלמת בשיטוטיה ברחובות ולאחר מכן מתמירה לציורים מונמנטאלים המצוירים בסקאלה רחבה של צבעים הקורצים לתרבות הפופ. ספיר שואפת לחבר את הצופים ליצירתה דרך הדימויים היומיומיים אותם מציגה בפניהם, ובאמצעות הצבעים השמחים החושפים לטענתה את מאוויהם ורגשותיהם של הצופים נוכח התבוננותם בציור, המשקף את חייה שלה.

אייל רדבינוביץ' מתחקה גם כן אחר ההוויה האנושית, אך שואל באמצעותה שאלות קיומיות רחבות יותר. האמן רואה בתחושותיהם ותגובותיהם של בני האדם נוכח מצבים שונים בחיי היום-יום תוצר של אנרגיה דינאמית ומופשטת, מעין כוח מניע של התנהגויות אלו, אותה הוא מתרגם לתמונה באמצעים חזותיים. הצבע ביצירתו משמש על מנת להדגיש את אותה תנועתיות אוניברסאליתומתחבר באופן עכשווי לתנועות המודרניות הוותיקות באמנות של ראשית המאה הקודמת, ובייחוד לתנועת הפוטוריזם ששאבה מן האקספרסיוניזם לשם תיאור האסתטיות המודרנית של התיעוש ההולך ומתפתח. סידורם המרחבי של האלמנטים האבסטרקטיים בעבודתו מהדהדים את אותו פס ייצור ממוכן או לחילופין משמשים כמטאפורה לתחושות הפנימיות שכמו משתקפות מבעד לעדשת המיקרוסקופ.

הסידור המרחבי של אלמנטים מופשטים ניכר גם ביצירותיו של רועי יריב. כמי שעוסק באמורפיות של תופעות טבע, עבודותיו משקפות את הגבול הדק שבין סדר בעל חוקיות לבין כאוטיות חסרת שליטה. יריב מתייחס לתהליך עבודתו כמעין תהליך אבולוציוני במהלכו כל עבודה טומנת בחובה את המטען הגנטי של קודמתה. הצטברותם של המטענים הללו, המכילים מערכות מורכבות של קווים וצורות בצבעוניות ניאונית מדהימה, מזמינה את הצופה המהופנט לחדור לעומק השכבות הללו ולקרוא אותן בו זמנית כמיקרוקוסמוס וכמאקרוקוסמוס.

ארבעת האמנים חיים ויוצרים בישראל ועבודותיהם הוצגו לאחרונה בתערוכות בסינגפור בהן נחלו הצלחה רבה.




מיקום - ארט מרקט
רחוב התערוכה 3, בכניסה ליריד המזרח (סוף רחוב הירקון פינת רחוב דיזנגוף) תל-אביב שעות פתיחת החלל: ימים א'-ה' 10:00-19:00 יום ו' 09:00-16:00 יום שבת 11:00-17:00 יצירת קשר: noit@artmarketusrael.com; 03-6488070; פרטים נוספים אודות חלל Art Market ניתן למצוא באתר שכתובתו: www.artmarketisrael.com או בעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/Artmarketisrael


זמנים - 22/08/2014 עד ה-04/09/2014

פתיחת התערוכה - 22/08/2014
התערוכה תיפתח ביום שישי, 22 באוגוסט 2014, בין השעות 11:00-16:00, ותינעל ביום חמישי, 4 בספטמבר 2014 בחלל Art Market, רחוב התערוכה 3, בכניסה ליריד המזרח (סוף רחוב הירקון פינת רחוב דיזנגוף) תל-אביב אודות Art Market Art Market הוא חלל הממוקם בתל-אביב, בעל אופי ייחודי שהופך את המפגש עם אמנות איכותית לנגישה גם לאנשים שאינם נוהגים לרכוש אמנות ואינם רואים עצמם כאספנים. Art Market מחזיק באוסף גדול של יצירות המאפשרות לקהל הרחב הזדמנות לשוטט, לגלות ולרכוש אמנות, לבית או למשרד, והכול במחירים הוגנים. חלל Art Market שייך לקבוצת ברונו ששורשיה לפני כ- 100 שנה, המשכה בגלריה ברונו בתל-אביב, והיום מחזיקה בגלריות באיים הקרביים ובסינגפור, ומשווקת יצירות אמנות ישראלית בארה"ב ובאסיה.


התכנים המופיעים באתר ובפרטי תערוכה זאת הינם מטעם הגופים המפרסמים ובאחריותם.








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||