שיתוף התערוכה:

''לחלום מציאות?'' / פירמידה מרכז לאמנות עכשיו

27/05/2010 עד ה-30/07/2010

32 אמנים בכירים וצעירים מירושלים, תל אביב וחיפה ביניהם, מורים ומייסדי גלריות: דורון לבנה מורה בבצלאל וממייסדי גלריה ''אגריפס 12'' בירושלים, יואל גילינסקי מורה בבצלאל ומנהל גלריה האמנים ''הבית האדום'' בתל אביב, יעקב חפץ המלמד בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון ובשנקר, יהודה יציב המלמד במחלקה לאמנות באוניברסיטת חיפה,דורית רינגרט ראש לימודי יצירה במכון לאמנות אורנים, ומלי דקאלו המלמדת בשנקר. כמו כן אמנים בכירים, ביניהם: אלי שמיר, נעם רבינוביץ,ישראל ורטמן ואמנים מצטיינים ומוכשרים, בוגרי אקדמיות ובתי ספר לאמנות, מרחבי הארץ. בתערוכה יציגו האמנים עבודות ציור, פיסול, וידיאו ומיצב.

 יוצגו מתווים מקוריים של האמן אברהם אופק לציורי הקיר הגדול והחשוב שלו ''ישראל חלום ושברו'' 1985-1988 שממוקם בכניסה לאוניברסיטת חיפה. גם בנו יונתן אופק יציג בתערוכה. האמנים המציגים: אדר אביעם, אברהם אופק, יונתן אופק, מור אלנקווה, ליהי אשר, יעל בלבן, אורנה בן-שטרית, דודו ברקת , יואל גילינסקי, לאה גולדה הולטרמן, דניאלה הורבין, יניב זלוף , ישראל ורטמן, מיכאל חלאק, יעקב חפץ, רועי חפץ, יהודה יציב, איציק כהן, תומר כהן, מירית כהן כספי, אורית לבנה, דורון לבנה, ענת מיכאליס לוי, שגית זלוף מנור, הילה סלעי, מלי דה קאלו, נועם רבינוביץ'', דורית רינגרט, חיה גרץ רן, אלון שיקאר, אלי שמיר ואמיר תומשוב.

התערוכה ''לחלום מציאות?'' עוסקת במתח ובזיקה שבין החלום למציאות במובנה הרחב. מעלה את השאלה באיזו מידה סותרת המציאות את החלום, ולחילופין באיזו מידה נמזג לתוכה החלום ניזון מהמציאות, ומתקיים כ''הווה הזוי'' מתמשך שלה או כאסוציאציה חופשית, ללא מעצורים. שירלי משולם אוצרת התערוכה: ''העבודות המוצגות בתערוכה זו מעידות על יחסים מורכבים בין הסובייקט לאובייקט. לעיתים מתגלה יחס סימטרי ביניהם ולעיתים התנגשות וסתירה. העבודות מתקשרות למגוון רחב של היבטים ביחסיו של האמן-החולם לחלום ולמציאות: מהאישי-אינטימי לכללי, מההומאני, ללא הומאני, מהחברתי לפוליטי, מהמוסרי ללא מוסרי, מהארוטי לדוחה, מהרצון לממש את החלום אל המודעות לקושי בקבלת המציאות והגבלתה לסוג של הזיה בהקיץ או חלום''. ואכן ליבת התערוכה מתמקדת במסלול האידיאולוגי של מימוש החלום הציוני אל מול השבר וההתפכחות, וממנה הסתעפויות להיבטים אורבאניים, אתניים, ציבוריים אישיים ואחרים. עבודותיהם של האמנים מהדור הצעיר מבטאות את חלומותיהם, מה שמעסיק אותם וכיצד הם מגיבים לחלומות הנרקמים סביבם ולשל עצמם''. כך לדוגמא עבודותיהם של אברהם אופק ז''ל – מתווים מקוריים לציורי הקיר, המציגים מימוש החלום על רקע השבר וההתפכחות של שנות השמונים, ושל אלי שמיר - תצריב יפהפה ''שיר ערש לעמק'', המייצג את מימוש האידיאלים הציוניים. לעומתן עבודתו של אלון שיקאר - ''לנצח רחוק מהבית'', בן הדור הצעיר, עוסקת במה שנותר מחלומה של החברה הקיבוצית הדוגלת בפרט למען הכלל. יהודה יציב בעבודתו מתוך הסדרה ''קטעים'', עוסק בהזיה הנרקמת כיום סביב התיעוד והזיכרונות של שכבות ארכיאולוגיות והיסטוריות של ארץ ישראל. עבודתו של ישראל ורטמן מגלמת את המתח הבלתי פוסק, שבין המציאות לחלום. ההזיה בהקיץ מתפרשת בהארה, ואילו המציאות כחלום בלהות. דמויותיו לעולם מפתיעות בתנוחתן, הבעתן ומעמדן הצורני. הצבעוניות העזה תורמת לעוצמת העבודה. בעבודתו ממזג ורטמן את הציור והרישום יחדיו. נעם רבינוביץ מציג ''תעודות משלוח'' לפרויקט ענק שנמצא בשלבי תכנון אך טרם הוצע לפועל והוא מסמן את זרם הגולף על ידי הכנסת 68 יחידות ברזל זהות בגודלן אל תוך מי זרם הגולף. עבודת הוידיאו של יעקב חפץ ''נשיא תוכסטאן בונה גשר'' היא פרודיה שנונה ומלאת הומור על ''האיום האירני'', שהמידע סביבו נע בין מציאות לחלום בלהות. עבודת הוידיאו ''מחנה קיץ'' של מור אלנקווה ותומר כהן , שזכתה בפרס הסרט הדקומנטרי המצטיין בתחרות לסרטים קצרים מטעם ויצ''ו חיפה, עוסקת בחלום הנמזג לתוך מציאות במחנה העקורים בקפריסין לאחר המלחמה, ועבודתה הפרובוקטיבית של לאה גולדה הולטרמן - ORTHODOX EROS עוסקת במהווים הארוטיים של גברים צעירים מהמגזר הדתי. יואל גילינסקי מציג עבודה זעירה המגיבה להיבטים מיסטיים ורוחניים של המסורת היהודית. הוא שואב השראה מ''מראות'' הנגלים לו בחלומותיו, ומכתבים יהודיים עתיקים כמו ספר ''הזוהר'', ספר ''יצירה'', ''עץ החיים'', ו''פרדס רימונים'' , העוסקים בסודות הבריאה וסודות האותיות.

שעות הביקור: ימים ב'' ו- ו'' 10:00 - 13:00 . ב'' ד'' ה'' שעות: 16:00 - 18:00 שבת: 13:00-11:00 בתאום טלפוני
הכניסה חופשית




מיקום - פירמידה מרכז לאמנות עכשיו
דרך אבן גבירול 6, מעל רח' קיבוץ גלויות, ואדי סאליב, חיפה


זמנים - 27/05/2010 עד ה-30/07/2010

פתיחת התערוכה - 30/11/1999
2010-5-27


התכנים המופיעים באתר ובפרטי תערוכה זאת הינם מטעם הגופים המפרסמים ובאחריותם.








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||